Wings for Life World Run 2015

Home / Nieuws / Wings for Life World Run 2015

Wings for Life is een internationale, non-profit stichting voor dwarslaesie-onderzoek. De missie van Wings for Life is een behandeling tegen dwarslaesie vinden. De stichting financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

Op 3 mei 2015 kun je met duizenden andere lopers van alle niveaus meedoen aan de Wings for Life World Run, een race die verder gaat dan alle andere loopevenementen. Het begint vooral leuk te worden als de lokale wedstrijden allemaal tegelijkertijd starten om 11 uur UTC, dag of nacht, lente of herfst. Dertig minuten later starten de finishwagens die de lopers langzaam maar zeker achtervolgen totdat ze alle deelnemers hebben ingehaald en daarmee hun race hebben beƫindigd. Er is geen statische finish en geen vastgestelde afstand. Iedereen haalt de finish. De allerlaatste mannelijke en de allerlaatste vrouwelijke atleet die door de finishwagen wordt ingehaald, wordt wereldkampioen Wings for Life World Run. De Nederlandse editie is dit jaar in Breda!!!

Met de Wings for Life World Run wordt er aandacht gevraagd voor ruggenmergletsel en wordt er geld ingezameld voor de behandeling ervan. De volledige opbrengst van het evenement gaat direct naar de Wings for Life foundation.

Meer informatie vind je hier.